Wednesday 16 November 2011

Have a break. Have a city beak in Cluj-Napoca

Am mers la Cluj pentru 3 zile in vizita la prieteni. Cunosc bine Clujul, In 2003 am fost la un pas sa ma mut acolo, cand intrasem la facultate. Insa de data aceasta ceva a fost altfel, ceva mi-a placut mai mult. Am regasit un Cluj extrem de cald, in ciuda gerului de afara, cu oameni amabili si zambitori. De la taximetristul care coboara sa verifice daca te-a lasata la scara buna, la vanzatoarea de la mall.

Zilele acestea Clujul freamata. Este un oras cu pareri. Oamenii se aduna in centrul orasului seara de seara in semn de solidaritate fata de campania impotriva proiectului Rosia Montana. Au aparut magazine bio si cafenele cochete cu iz interbelic, locuri speciale precum:
Doamna T - o cafenea cocheta in care pasesti inapoi in timp, in anii interbelici, cu aroma de cafea la nispi si muzica frantuzeasca veche. La Doamna T poti savura prajituri de casa si poti ramane sa citesti una din cartile de pe etajere sau scrisorile vechi de langa fereastra.

 

Cosul Verde, un magazn bio unde la etaj poti manca cea mai buna prajitura.
Sau Cafe Mozart, unde te intampina vanzatoarea imbracata in straies din vremea lui Mozart

In interiorul fabricii de bere Ursus, mutata in alt judet, s-a deschis o berarie la un pas de instalatiile de facut licoarea asta faimoasa :) Un must pe lista obiectivelor turistice :)
Sa nu uit de concertul Mojo Barrel, intr-una din probabil vechile crame ale Clujului. Sigur, au ramas multe "obiective" de acest fel nevazute, dar se afla pe lista urmatarei vizite, cu ocazia TIFF

No comments:

Post a Comment