Sunday 9 March 2014

In vizita la fabrica de bere Pilsner

Vizitati Praga anul acesta? Foarte bine. Rezervati-va insa macar o jumatate de zi pentru un ocol de 80 km pana la Pilsen, oraselul de la granita cu Germania care gazduieste din 1842 fabrica de bere Pilsen Urquell. Sfatul meu este sa mergeti cu trenul sau cu un autobuz, nu de alta, dar mergeti la o fabirca de bere si vizita include obligatoriu o degustare, doua, trei...


Nu aveti cum sa va rataciti. Fabrica de bere este la 2 pasi de gara si sigur o recunoasteti dupa portile mari de la intrare. Da, aceleasi care sunt stilizate pe sticlele de bere.


In functie de cat timp aveti la dispozitie, puteti alege unul din tururile ghidate care dureaza intre 50 si 100 de minute. Aici gasiti mai multe detalii despre tururi si preturi. Nu uitati sa aveti cu voi si haine groase pentru ca turul include si o vizita in pivnita unde inca se fabrica bere ca pe vremuri. Temperatura aici este in jurul a 6 grade. Vestea buna este ca toti vizitatorii care au fost cuminti pe parcursul turului primesc cprimesc cate un pahar mare de bere direct din aceste butoaie. Atentie insa, fetelelor li se ofera prima data pahare mici. Insa nu este o problema sa cereti unul mare :)



Un mic secret de la fabrica de sticle. Se pare ca singurele sticle recuperate se refolosesc doar pentru berea livrata in Cehia. Berea care iese din tara este imbuteliata numai in sticle noi.




Dupa un tur asa obositor, cu variatii dramatice de temperature, o veste buna: la iesire  exista un restaurant cu bere direct din fabrica si mancaruri tipice cehesti. Numai bun pentru incheiat o zi turistica.

 
 




Ce ziceti? V-am convins sa faceti un ocol?

2 comments:

  1. Cu ce serveai knedlik-ul ? (poza cu farfuria)

    ReplyDelete
  2. Iarta-mi intarzierea ;) Cu ceea ce ei numesc gulas cehesc

    ReplyDelete