Sunday 9 December 2012

Bella Sicilia III - In vizita la Nasu, acasa la Savoca

Cati privitori ai Nasului nu s-au intrebat oare daca Bar Vitelli chiar exista? Ori daca este posibil sa refaci drumul alaiului de nunta de la o bisericuta pe o limba de pamant iesita pana la masa de sub vita de vie? Ei bine, toate astea exista si toate intr-un singur loc: Savoca.

La Savoca se ajunge usor. Este la aprox. 60 km fata de aeroportul din Catania si la 20 km de Taormina. Insa cel mai usor se ajunge cu o masina inchiriata, pentru ca Savoca nu are gara si singurul autobuz care urca cei 6 km serpuiti de la mare este unul local care trece doar de cateva ore pe zi. Trenul pe insula este destul de ieftin si "prezentabil". Il puteti lua fie din directia Messina fie din directia Siracusa- Catania pana a statia Santa Teresa di Riva, un mic orasel-statiune pe malul marii, de-a lungul soseleo Lungo Mare. Desi masina inchiriata este calea cea mai simpla spre Savoca, va marturisesc ca nici privelistea din tren nu e de ici de colo.


Bar Vitelli este imosibil de ratat pentru ca va intampina chiar la intrarea in Savoca, privind spre mare. Sau mai simplu, urmati muzica siciliana din Nasul care va va duce la terasa de sub vita de vie. orIar odata intrati...heaven for Godfather fans. Pe mica masuta rotunda din prima incapere stau si astazi pustile lui Michael Corileone si a camaradul sau, chiar cee folosite in film. Peretii sunt intesati cu poze din film si din timpul filmarilor pe care nu te saturi sa le privesti.

Dupa un pahar de vin si o gustare cu branzeturi, este timpul pentru o plimbare la pas prin Savoca, in cautarea bisericii nuntii lui Michael Corleone cu Appolonia. San Nicola nu este deloc greu de gasit pentru ca, pe langa Bar Vitelli, este simbolul Savocai, usor de ochit de la distanta. San Nicola rezista din secolul al IV-lea, impunatoare si tacuta deasupra Savocai.



2 comments:

  1. wow..am nimerit pe blogul tau de pe al Ioanei si imi place mult ce citesc! eu sunt o impatimita a Italiei (dragoste la prima si ultima vedere) ca si destinatie de vacanta dar si ca bucatarie!
    Sicilia este una din preferatele mele, chiar am publicat poze intr/un articol doar despre Sicilia.
    O seara buna iti urez si ma bucur sa te citesc!

    ReplyDelete
  2. Hey, bine ai venit! Ma bucur ca iti plac postarile mele. Mai multe gasesti pe facebook
    https://www.facebook.com/pages/Travel-Light/257260527722874?ref=tn_tnmn

    Cat despre Italia...m-ai nimerit. Mai am inca locuri de descoperit, insa m-as intoarce in oricare dintre locurile italiene de pana acum, mai ales in Sicilia. Stai pe aproape, in curand plec in Toscana si revin cu povesti noi :)

    ReplyDelete