Sunday 21 October 2012

Thassos II - Cele mai frumoase plaje

Insula Thassos nu este foarte intinsa si poate fi usor vazuta intr-o zi. Sau mai bine zis inconjurata, pentru ca va trebui sa va opriti in multe locuri de-a lungul drumului. Astazi despre cele mai frumoase plaje.

Thassos este inconjurata de un fel de "ring road" o sosea foarte buna care incercuieste insula si de unde sunt accesibile cele mai importante atractii. Prima oprire, plaja Makryammos Beach, la vreo 3km de Limenas (Thassos town). Makryammos este o plaja privata, un golfulet cu bungalouri. Este deschisa si pentru cei care nu sunt cazati in bungalouri, insa se plateste taxa de intrare (3-4 euro) si apoi se mai plateste pentru sezlong, umbrela etc. Ca sa va faceti o idee daca merita cazarea acolo, aruncati o privire aici
http://www.makryammos-hotel.gr/home/?go=gallery

Plaja care nu trebuie insa ratata este Marble Beach, la 5 km de Makryammos, pe un drum prafuit. Masina o sa arate ca proaspat iesita dintr-o cariera de marmura, dar o sa merite.

Accesul la Marble Beach este liber si totul este gratuit cu conditia unei consumatii minime de 2 euro/zi. Si da, albul de pe joc nu este nisip ci pietricele fine de marmura.

Unii spun ca plaja cea mai frumoasa ai fi Golden Beach. Nu este neaparat cea mai spectaculoasa, insa cred ca este cea mai intainsa si cu nisipu cel mai fin. Dupa altii, cea mai frumoasa ar fi Paradise Beach. care este probabil printre cele mai solitare.
 Sau sa fie plajele mici care se zaresc printre pinii de pe marginea soselei, intre 2  statiuni?

No comments:

Post a Comment