Sunday 26 August 2012

Gustul calatoriilor (I) - Cehia

De obicei cand ajung pentru prima data intr-o tara incerc mancarea locala. Exceptie  data fac Italia si Spania, unde "prima data " este inlocuita cu "de fiecare data".



Primul lucru care m-a surpins la cehi este ca isi insusesc gulasul. Arata intr-adevar putin diferit fata de gulasul unguresc, cam ca o tocanita fata de ciorba densa a ungurilor. Maestrul Google nu stie decat de gulasul unguresc, dar fie. Au si cehii gulasul lor.
Este ceva ai inghegat decat omologul unguresc si ceva mai putin picant. Tipic ceheasca este painea cu care se serveste gulasul, un fel de galusca din cartofi, cu consistenta de paine moale. Mie mi s-a parut cam fara gust...




Dupa ce am descoperit la greci grilled feta (cranza feta cu legume si mirodenii, invelita in folie de staniol si pusa pe gratar), am fost suprinsa sa gasesc ceva similar la cehi. Un pic altlef insa. Branza camembert  taita in doua si murata sau Hermelin.


Sau in varianta mai dulce. Hermelin cu dulceata
Ce merge cu bere mai bine decat un carnat picant?
Zona de centru este plina de chiscuri care vand carnati de diferite deluri si in diferite forme, numai bun cand astepti tramvaiul de noapte, dupa cateva ore in berarie.

No comments:

Post a Comment